Injury prevention and performance improvement in youth elite football players.

First phase:
Identification of Biomechanical factors influencing injuries and players performance through synchronizing the EMG and Isokinetic measurements and utilizing the Motion analysis and Force plate.
Second phase:
Investigating players performance using filed-based as well as lab-based tools.
Third phase:
Adopting an evidence-based prevention programme and evaluate its effects on playing performance through a pilot study
Forth phase:
Developing the injury prevention programme in the real football world
Fifth phase:
Evaluating compliance and implementation of the prevention programme among players, coaches and football administrations.